Το Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας διοργανώνει για δεύτερη χρονιά βιωματικό εργαστήριο με θέμα τη χρήση της φωτογραφικής τέχνης στην προσωπική ψυχο-συναισθηματική ανάπτυξη και έκφραση. Σήμερα είναι αρκετά διαδεδομένη η χρήση της φωτογραφίας σε διεργασίες προσωπικής ψυχολογικής ανάπτυξης και πολλοί καλλιτέχνες αλλά και απλοί χρήστες της φωτογραφίας χρησιμοποιούν τη δύναμη της φωτογραφικής εικόνας με σκοπό την πληρέστερη κατανόηση και διερεύνηση του δια-προσωπικού τους κόσμου.

Στόχος του εργαστηρίου είναι:

  Η χρήση του φωτογραφικού μέσου, κυρίως μέσα από τη λήψη και την ανάλυση φωτογραφιών, για την ανάπτυξη ενός προσωπικού εκφραστικού μέσου αλλά και ενός εργαλείου για την ανάγνωση του εαυτού μας, της (δια)προσωπικής μας ιστορίας και των σχέσεών μας.

 Η εκμάθηση βασικών αλλά και προχωρημένων δεξιοτήτων στη λήψη και επεξεργασία φωτογραφικών εικόνων με στόχο τη συγκρότηση ενός προσωπικού φωτογραφικού πορτφόλιο.

 Η πληρέστερη κατανόηση της φωτογραφικής γλώσσας μέσα από την επαφή με την ιστορία της φωτογραφικής τέχνης, και τις αρχές και πρακτικές της σύγχρονης φωτογραφίας.

Τα σεμινάρια συντονίζουν ο Ανδρέας Τσονίδης και η Κέλλη Πατρίκου. Ο Ανδρέας Τσονίδης είναι συστημικός ψυχοθεραπευτής και φωτογράφος, διδάσκει σύγχρονη φωτογραφία και ασχολείται τα τελευταία χρόνια με τη χρήση του φωτογραφικού μέσου σε διαδικασίες προσωπικής ανάπτυξης. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του προγράμματος PHOTOTHERAPYEUROPE, ενώ συνεργάστηκε με το Κέντρο Πρόληψης Δίκτυο Άλφα σε εργαστήρια φωτογραφικής έκφρασης για εφήβους. Η Κέλλη Πατρίκου είναι συστημική θεραπεύτρια και έχει ασχοληθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα με τη χρήση της φωτογραφίας σε συμβουλευτικές και ψυχοθεραπευτικές διεργασίες.

To πρόγραμμα απευθύνεται ιδανικά σε φοιτητές/τριες και απόφοιτες/ους ψυχολογίας και άλλων ανθρωπιστικών/κοινωνικών επιστημών, αλλά και στο γενικό κοινό. Δεν απαιτούνται πρότερες φωτογραφικές γνώσεις, είναι απαραίτητη όμως η κατοχή φωτογραφικής μηχανής (ψηφιακής ή αναλογικής).

Διάρκεια του προγράμματος: Δέκα μήνες, μία 6ωρη συνάντηση τον μήνα. Έναρξη του προγράμματος: Οκτώβριος 2015

Πληροφορίες και εγγραφές στη γραμματεία του Ινστιτούτου.